Vučić: Od utorka 21. aprila policijski čas od 18 časova

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras na televiziji Pink da će od utorka policijski čas trajati at vremena manje, odnosno zabrana kretanja će važiti od 18 do 5 časova, a da će penzioneri u periodu od 18 do 01 sat moći da izaberu svoje vreme za šetnju od pola sata.

Predsednik je rekao da će se ići na ublažavanje i drugih mera jer se borimo za rast naše ekonomije i za plate naših ljudi.

„Ukoliko ne budemo imali rast novozaraženih i ako sve to bude u redu, onda ćemo ići da svakog dana penzioneri mogu da izađu da šetaju po pola sata, umesto samo utorkom, petkom i nedeljom. U roku od sedam do deset dana treba da se obezbedi parlament Srbije, da dobiju sva zaštitna sredstva i da se zakaže sednica skupštine. Pozivam i sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao“, naglasio je predsednik.

On je rekao da se od sledeće sedmice ide i na otvaranje svih zanatskih radnji, a da je od 27. aprila predviđeno i za sve druge radnje.

„Frizerski saloni, saloni lepote i teretane počeće da rade iza 27. aprila ali uz posebnu zaštitu. Planiramo otvaranje restorana i kafića u periodu od 3. do 10. maja ali uz pravljenje distance. Međutim, ako krene lošije, povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće“, objasnio je on.

Što se tiče podataka o obolelima, Vučić je rekao da se umiruje Vojvodina, da je Beograd sve bolji, kao i zapadni deo centralne Srbije, ali da imamo probleme u okolini Niša.

Govoreći o ekonomiji, naglasio je da ćemo sledeće godine imati „nabolju ekonomiju u celoj Evropi“.

„Naši rezultati će biti bolji od prognoziranih, samo da budemo disciplinovani kada je reč o korona virusu i da ne napravimo grešku“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, isplata od 100 evra svim punoletnim građanima biće 11. ili 12. maja ove godine.

You may also like