VRCELJ: 32 pacijenta na odeljenju za Infektivne bolesti i Korona centru

Sremska Mitrovica – Sve službe Opšte bolnice Sremska Mitrovica, u uslovima vanredne situacije uzrokovane pojavom epidemije korona virusom, uredno funkcionišu u obavljanju svojih redovnih svakodnevnih aktivnosti”, navodi se u saopštenju koje je za medije izdao dr Živko Vrcelj, direktor Ove zdravstvene ustanove.

S obzirom na pojačanu aktivnost virusa COVID 19, ponovo su prošireni bolnički kapaciteti za prijem i lečenje obolelih i taj broj iznosi 300 kreveta.

“Sva hitna stanja primaju se i operativno obrađuju u svim operativnim granama medicine, a takođe i svi hitni specijalistički pregledi, kao i zakazane terapije onkoloških pacijenata. Trenutno se u odeljenju za Infektivne bolesti i Korona centru nalaze 32 pacijenta“, piše u saopštenju.

Situacija sa obolelima, u ovom momentu, nije alarmantna, navodi Vrcelj, a stanje svih koji se leče u potpunoj je kontroli.

“U narednom periodu imaćemo povećan broj pacijenata i bolnički sistem je spreman za svaku novonastalu situaciju. Oboleli od korona virusa sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, lečiće se u mitrovačkoj bolnici, dok će teži slučajevi biti transportovani u Infektivnu kliniku KC Vojvodine Novi Sad“, navodi se direktorivom saopštenju.

Kako dalje piše, Opšta bolnica Sremska Mitrovica, zahvaljujujući, pre svega, dobroj organizaciji zaposlenih i uspešnoj saradnji sa ZZJZ i Domom zdravlja Sremska Mitrovica, gradskim Kriznim štabom, svim sremskim domovima zdravlja, Infektivnom klinikom u Novom Sadu, Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, odgovoriće uspešno na sve postavljene zadatke, u cilju izlečenja obolelih.

“Svi zaposleni u mitrovačkoj bolnici upoznati su, da se bez poštovanja procedure o dostavljanju informacija medijima ili preko društvenih mreža i bez znanja menadžmenta, iste nije dozvoljeno plasirati”, završava doktor Vrcelj.

You May Also Like