Važno za građane! Od danas moguće elektronsko zakazivanje za PCR test na lični zahtev: Evo kako da to učinite

Od strane Ozon
0 komentar

PCR testiranje na lični zahtev građani će od danas moći da zakažu na Portalu eUprava www.euprava.gov.rs http://www.euprava.gov.rs.

Elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev u jednoj od 25 laboratorija u 22 grada i opštine mogu da zakažu svi građani, strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti.

Usluga je trenutno dostupna u Sremskoj Mitrovici, “Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu Nišu, Šabcu, Čačku, Užicu, Chupriji, Pančevu, Požarevcu, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Kikindi, Zrenjaninu, Zaječaru, Vranju i Valjevu.

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebna registracija na Portalu eUprava, već je dovoljno da pokrenu uslugu klikom na  https://euprava.gov.rs/usluge/6096.

“Građanima smo omogućili da brzo i jednostavano zakažu termin, da ne čekaju i ne odlaze u laboratorije bez zakazanog termina“, navodi se u saopštenju.

„Uvođenjem usluge smanjujemo pritisak na zdravstvene radnike, jer smanjujemo vreme za obavljanje administrativnih poslova“, izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Kako zakazati termin

Zakazivanje počinje klikom na pokrenite uslugu eZakazivanje za PCR testiranje https://euprava.gov.rs/usluge/6096, a potom ukucavanjem grada, mesta ili laboratorije.

Nakon toga, pojavljuje se kalendar sa slobodnim terminima… Sa leve strane, ukoliko ta laboratorija pruža opciju, prijavljuje se broj osoba za koje se zakazuje termin.

Potrebno je još uneti podatke o osobi koja želi da se testira, i klikom na dugme „zakaži“ zakazuje se termin u laboratoriji, uz pregled uplatnice koju treba platiti pre testiranja.

Potvrdu da je uspešno zakazao termin korisnik dobija na imejl koji je naveo kao i SMS poruku.

You may also like