Vakcinacija ruskim vakcinama verovatno od 2, 3. ili 4. januara

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je danas u Srbiju stigao prvi kontignet ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V od 2.400 doza i da bi vakcinacija sa njom mogla da počne kada bude prošla neophodnu proceduru u Agenciji za lekove i na Institutu Torlak, kao i da očekuje da to bude od 2, 3. ili 4. januara.
Vakcina protiv koronavirusa Foto: AP
Foto: Vakcina protiv koronavirusa Foto: AP
„Mislim da je sada stiglo 2.400 vakcina, u ovoj isporuci pred Novu godinu, veće količine će stići odmah posle Nove godine“, rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja rekonstruisane Klinike za interne bolesti i obilaska početka radova na izgradnji B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine.

Što se tiče ovih doza koje su sada kod nas, Lončar kaže da one moraju da prođu proceduru u Agenciji za lekove i u Institutu Torlak.

„I ako to sve bude u redu, od 2. 3. ili 4 januar, kada se ispune svi uslovi, krenuće se sa vakcinacijom“, dodao je ministar.

Lončar: Počela vakcinacija zdravstvenih radnika
Počela je vakcinacija zdravstvenih radnika i danas su već vakcinisani zdravstveni radnici sa infektivnih klinika i sa nekih urgentnih centara, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Već je počelo (vakcinacija), evo danas su vakcinisani zdravstveni radnici sa infektivnih klinika i sa nekih urgentnih centara, to je već jutros obavljeno i nastavićemo u narednim danima“, rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

Kaže da je što se tiče zainteresovanosti zdravstvenih radnika ona još uvek mnogo veća nego što su naše mogućnosti odnosno koliko imamo sada vakcina.

Izvor Dnevnik

Možda Vam se svidi i