Uspešno realizovana akcija „Igralište za svu našu decu“

Sremska Mitrovica – U subotu, 13. Juna u prepodnevnim satim u organizaciji saveta sremskomitrovačke Mesne zajednice “Centar” održana je akcija “Igralište za svu našu decu”.

Akcija je zamišljena tako da članovi saveta ove zajednice, zajedno sa stanovništvom i njihovom decom koja žive u naselju “Dekanske baste” zajedno ofarbaju i urede dečiji mobilijar koji se nalazi u ovom naselju.

U sklopu ove aktivnosti ofarbani su tobogani, dečije penjalice, ljuljaške, klackalice i golovi koji se nalaze na sportskom terenu u popularnom ”Dekancu”.

Član saveta Mesne zajednice “Centar” zadužen za “Dekanac” Branislav Krtinić istakao je da ovo nije prvi put da mesna zajednica organizuje ovakve aktivnosti.

U prethodnom periodu realizovan je niz sličnih akcija kao što su čišćenje snega ispred objekta vrtića “Maja”, nasipanje peska u dečiju peščanu jamu, uklanjanje korova, zamena i lakiranje oštećenih daščica sa pokidanih klupa i slično.

Pored svih ovih kolektivnih aktivnosti koje mesna zajednica organizuje u saradnji sa komšijama i stanovnicima “Dekanca”, a uz podršku lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica u prethodnih nekoliko godina u ovom naselju je obnovljena kompletna javna rasveta, postavljeni su novi reflektori, montirana mini teretana na otvorenom, zmenjeni i rekonstruisani koševi i golovi na sportskom terenu i urađeno ozelenjavanje kompletnog naselja mladim sadnicama.

U narednih nekoliko dana Mesna zajednica “Centar” će zameniti sve oštećene daščice na klupama i montirati nove mreže na fudbalske golove.

You May Also Like