Uspešna akcija „Udomljavanje štenaca“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mesna zajednica „Sutjeska“  danas je u saradnji sa Prihvatilištem za pse Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica uspešnu realizovala prvu akciju „Udomljavanje štenaca“.

Za vrlo kratko vreme svi psi su našli svoj novi dom, a kako najavljuju organizatori akcije, zbog velike zainteresovanosti, sa istom će se nastaviti i u narednom periodu.

U okviru akcije prikazana je i pokazna vežba sa službenim psom, a predavanje o odgovornom vlasništvu i smoj dresuri pasa održao je stariji komandir Predrag Balanac, vodič službenih pasa i odgovorno lice u prihvatilištu za pse Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica.

“Kazneno popravni zavod u Sremskoj Mitrovici jedan je od tri zavoda u Evropi koji sprovodi program resocijalizacije osuđenika pomoću pasa, a jedini zatvor u svetu koji ima registrovano prihvatilište za pse. Naš program traje deset nedelja, a sastoji se iz psihološke porške, teorijskog i praktičnog dela. Psihološku podršku pružaju naši vaspitači-priholozi, terorijski deo podrazumeva predavanje o kinologiji, a praktični deo rad osuđenika sa psima. Ovo je prva saradnja sa MZ “Sutjeska”, rezultati su odlični, svi štenci su udomljeni i nadam se da ćemo ovakve akcije organizovati i u budućnosti”, rekao je Balanac.

Svi štenci koji su danas udomljeni su vakcinisani, zdravi i očišćeni od parazita.

You may also like