Upis đaka prvaka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije.

Umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici će od od danas, 1. aprila biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“ na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem.

Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju. Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.

Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom. Škole će u unapređenoj elektronskoj usluzi eUpisa po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

Ukoliko roditelji nemaju mogućnost pristupa elektronskim aplikacijama, mogu da odu do škola koje su otključane i imaju dežusrtva ili da ih kontaktiraju putem telefona.

Ove godine u prvi razred u škole na teritorji Sremske Mitrovice biće upisano 672 učenika, što je za 22 učenika više u odnosu na prošlu godinu.

Upis u školu traje do 31. avgusta 2020. godine.

You may also like