Ukinuta tri pešačka prelaza u gradu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tri pešačka prelaza na teritoriji Grada Sremska Mitrovice su ukinuta, za Ozon je potvrdio načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Ljubomir Vujčić.

Prema rečima načelnika radi se o po jednom prelazu u ulicama Palanka i Stari šor, kao i o prelazu na Bulevaru Konstantina Velikog u naselju 29. novembar.

„Zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u ovom delu grada, a prvenstveno pešaka ukinuli smo jedan prelaz na Bulevaru Konstantina Velikog. Poznato je da su se ovde često dešavale saobraćajne nezgode, ali s obzirom da tu imamo vrtić, pekaru, trafiku, da je u pitanju veliko naselje, jedan prelaz je ostavljen u funkciji. Međutim, tu smo postavili ležeće policajce i vibro trake koje će usporiti saobraćaj, a ujedno i povećati bezbednost“, kaže Vujčić.

Ukinut je i prelaz u ulici Palanka, kod pekare Apela.

„U blizini pomenutog prelaza se nalazi semafor na kojem pešaci bezbedno mogu da pređu saobraćajnicu, tako da smo odlučili da isti ukinemo. Uklonili smo trake sa puta, ali ne i displeje, koje smo namerno ostavili još neko vreme, a dok se učesnici u saobraćaju ne naviknu na pomenutu promenu“, objašnjava načelnik.

Pešački prelaz u ulici Stari šor kod Opšte bolnice Sremska Mitrovica, takođe je ukinut.

„Kao što je slučaj u Palanci i ovde imamo u blizini semafor i pešaci treba samo malo da se prošetaj i bezbedno pređu na drugu stranu ulice“, završava načelnik.

You may also like