Ukidanje pešačkih prelaza

Od strane Ozon
2 komentari

Ukidaju se tri pešačka prelaza u ulicama Palanka, Stari šor i Bulevar Konstantina Velikog kako bi se stanje na terenu uskladilo sa Projektnom dokumentacijom.

Predmetni pešački prelazi nalaze se u naselju „29. novembar“ u blizini objekta Predškolske ustanove, zatim kod objekta Zavoda za javno zdravlje i poslednji kod ugla ulice Palanka i ulice Petra Preradovića.

Sve preduzete radnje imaju za cilj povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a naročito pešaka koji su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.

Iz Opštinske uprave mole građani da poštuju saobraćajnu signalizaciju i prelaze „Bulevar“ na mestima koja su označena i predviđena za tokove pešaka.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Jovic 09.09.2020. - 4:01 pm

Neka se napravi pesacki prelaz sa osvetljenim znakom preko puta Amana u Oborskoj ulici. Pesacki na putu koji nacrtaju se izlize za dve nedelje od dana crtanja jer je to na tranzitnom putu, i saobracaj je veoma gust i ucestao. Obavezno da se osvetli znak el energijom da moze i zimi biti upadljiv. Preko tog prelaza prelazi sigurno oko 300 kuca sa par clanova domacinstva sto tu zive. Tri cetvrtine vozaca ne zna da je tu zapravo pesacki jer se veoma brzo izlize a vertikalnog znaka nema.

Nidža 09.09.2020. - 5:34 pm

Pešački prelaz ako nije obeležen znakovima iz oba pravca po zakonu to i nije i ne mora se stajati pešacima.Vozači nisu dužni da gledaju u asfalt nego u znakove.

Komentari su zatvoreni.