Učimo od najboljih, podržavamo najbolje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ono sto svakom mladom sportisti nedostaje pored aktivnog učenja sa svojim trenerima osnovnih elemenata odbojke i praktične primene stečenog znanja je edukacija gledanjem kako to o čemu uče izvode najbolji u tom poslu.

Iz tog razloga Milan Jurušić, sportski direktor OK “Srem” iz Sremske Mitrovice u dogovoru sa ostalim odbojkaskim radnicima iz muškog i ženskog gradskog kluba isplanirao sportski izlet u Novi Sad na revanš Kupa Srbije između OК “Vojvodina” i OК “Niš”. Utakmica je zakazana za sredu, 5. februar u 18:00 časova.

Zašto baš ova utakmica?

“U razgovoru sa velikim prijateljem i nekadašnjim saigračem, a sada sportskim direktorom “Vojvodine” Slobodanom Boškanom shvatio sam koliko je za njih značajan ovaj susret, jer su prvu utakmicu na gostovanju u Nišu izgubili rezultatom 3:2, pa im je sada neophodna pobeda za prolaz u finale Kupa Srbije. To je jedna strana ove priče koja obećava jedan meč sa puno tenzije i pritiska, a samim tim i veliku borbenost oba tima, a iz svega toga naši mladi igrači mogu da nauče puno, jer će na terenu gledati najbolje obojkaše u Srbiji”, objašnjava Jurišić.

Odbojka je sport koji se veoma brzo modifikuje i u kojem, prema rečima Jurišića, svaki igrač svojim individualnim iskustvom i načinom na koji izvodi određene tehničke elemente u određenim trenucima meča može biti i učitelj svom treneru, jer teorija je prilično šablonska stvar, a praktični deo, još ako je implementiran u kvalitetan sparing dveju ekipa sa kvalitetnim igračima, je jedinstven metod usavršavanja gledanjem i igrača i trenera.

“Sujeta igrača i trenera mora biti u drugom planu. Atmosfera u kojoj se igraju ovakve utakmice, pogotovo kada OК “Vojvodina” organizuje su još jedan od razloga zašto baš ova utakmica. Cilj  nam je da naša deca osete čari pune dvorane i vatrenog navijanja, pa i da na taj način još više zavole odbojku i pronađu svoje idole. “Vojvodina” je moj bivši klub iz kojeg sam se otisnuo u inostranstvo, pa iz toga razloga sam i dalje emotivno vezan za njega i radim na planu da postanemo klubovi sa direktnom saradnjom kroz koncept razmene igrača, sto naših dečaka koji su perspektivni i radi daljeg afirmisanja koji je u skladu sa nacionalnim interesom bi odlazili u Vojvodinu, a isto tako bi mi mogli računati na nekog njihovog igrača koji bi se kod nas kalio i pomogao u ostvarivanju naših ciljeva. Želimo da im budemo podrška u ostvarivanju šampionskog cilja, a isto tako znam da će nam gigant iz Novog Sada dosta toga konstruktivnog uzvratiti, jer smo generalno u celoj Srbiji svi u sličnom problemu, a to je deficit muške dece u odbojci”, završava sportski direktor.

On se zahvaljuje na podršci Gradskoj upravi za obrazovanje, kulturu i sport i načelniku Iliji Nediću koji je obezbedio prevoz do Novog Sada i nazad za oko 50 mladih odbojkašica i odbojkaša.

You may also like