U Vojvodini u poslednja 24 časa 1528 novozaraženih

Od strane Ozon
0 komentar

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa mogućom tendencijom stabilizacije na visokim nivoima u narednom periodu.
kovid korona fifa
Foto: Dnevnik/ Vanja Fifa
Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.528 novih slučajeva. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 417. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici, saopštio je Institut.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 34.474. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.531, potom sledi Pančevo sa više od 3.500, Zrenjanin sa više od 2.100, Subotica skoro 2.000 i potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

You may also like