U Vojvodini 812 novih slučajeva

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 812 novih slučajeva. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 186, saopštio je Institut za javno zdravlje.
korona pregled, Dom zdravlja Novi Sad
Foto: Dom zdravlja Novi Sad
Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Tokom nedelje registruje se pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali se i dalje radi o veoma visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 37.964. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći, ali da broj aktivnih slučajeva opada. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.583, potom sledi Zrenjanin sa više od 3.300, Pančevo sa više od 2.500, Subotica sa više od 2.000, Bačka Palanka sa više od 1.700, Kikinda sa više od 1.300, Vrbas, Žabalj i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema, navode u Institutu.

Možda Vam se svidi i