U Vojvodini 191 osoba obolela od virusa korona, 20 u Sremu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine do današnjeg dana 191 osoba je obolela od virusa korona. Broj obolelih u Sremu je 20.

U severnoj srpskoj pokrajini do sada je od virusa preminulo šest osoba, poslednja smrt zabeležena je u ranim jutarnjim satima, a radi se o pacijentu iz Opštine Irig iz Sremskog okruga.

Ove informacije na konferenciji za medije danas su izneli predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

U Južnobačkom okrugu broj obolelih je 68, 12 u Zapadnobačkom okrugu, 17 u Severnobačkom okrugu, 40 u Južnobanatskom okrugu, 11 u Srednjebanatskom okrugu, 23 u Severnobanatskom okrugu.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine i na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju leči 82 pacijenta, pet od njih se nalazi u intezivnoj jedinici i na mehaničkoj ventilaciji – respiratoru.

Dobra vest je, kako je rekao sekretar Gojković na konferenciji, da danas KCV napuštaju još dva pacijenta. Od početka krize pet pacijenata obolelih od virusa korona je otpušteno iz Kliničkog centra na dalje kućno lečenje.

You may also like