U Vojvodini 1.164 nova slučaja COVID19

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.164 nova slučaja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 313, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 41.995. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.845, potom sledi Pančevo sa više od 4.000, Zrenjanin sa više od 2.900, Subotica sa više od 2.600, Bačka Palanka sa više od 1700, Kikinda sa više od 1.300, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.100 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Iako je tokom nedelje registrovan manji broj novih slučajeva u odnosu na prethodnu i dalje se radi o visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Možda Vam se svidi i