U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci danas je izvedena savremena operacija tumora završnog dela debelog creva, koja je uredno prošla.

Operaciju je izveo specijalista opšte hirurgije iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica Goran Ivić, koji jedini u regionu radi takvu vrstu operacija.

Ivić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je operisan pacijent od 58 godina sa benignom promenom na rektumu, da je operacija bila zahtevna, ali da je dobro prošla i da se pacijent budi.

„Ovakvi zahvati su najveći benefit za pacijente, jer nema bolova i rano se izlazi iz bolnice“, pojasnio je Ivić.

On je dodao da je oporavak od ovakvih operacija kraći, a da u estetskom smislu nema postoperativnih ožiljaka.

“Ova vrsta hirurgije ima usko polje indikacija i nije pogodna za sve pacijente sa malignim oboljenjima završnog debelog creva“, dodao je Ivić.

Ivić je naglasio da je UKC u Banjaluci izvanredno opremljen, te mu je bilo zadovoljstvo raditi u takvim uslovima, koji zadovoljavaju svetske standarde.

Pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove u UKC Slobodan Hajder naveo je da je reč o savremenoj operativnoj proceduri transanalne endoskopske mikrohirurgije rektuma i da taj zahvat predstavlja veliki iskorak u endoskopskoj hirurgiji.

Izvor atvbl.com

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Biljana 06.02.2020. - 7:37 am

Sve čestitke za našeg uglednog hirurga! Njegovo znanje i iskustvo rado je prihvaćeno širom regiona.
Mitrovica treba da bude ponosna! Bravo dr Ivić!

Komentari su zatvoreni.