U toku asfaltiranje ulice Mačvanski kej

Sremska Mitrovica – Danas su počeli radovi na asfalitiranju saobraćajne deonice duge oko 900 metara u ulici Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici.

Radi se o delu od broja 145 do broja 190, odnosno do samog kraja ulice čija rekonstrukcija je počela u drugoj polovini februara meseca. Ovi radovi predstavljaju završnu fazu projekta rekonstrukcije pomenutog dela Mačvanskog keja.

Kako je projektom rekonstrukcije predviđeno radovi  su podrazumevali uklanjanje postojećeg asfalta i trotoara, zatim zamenu vodovodne instalacije, postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije, a zatim i izgradnju potpuno novog trotoara, kao i same saobraćajnice.

„Rekonstrukciji ulice Mačvanski kej smo pristupili pre izbijanja pandemije virusa Covid 19 i želeo bih ovom prilikom da istaknem da radove nismo obustavljali, prekidali, a na tome mogu da zahvalim izvođaču i nadzornim organima. Nalazimo se u završnoj fazi rekonstrukcije dela od oko 900 metara ove ulice, to znači da se trenutno postavlja bitonoseći sloj kome je prethodila potpuna rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, kompletna zamene vodovodne infrastrukture i postavljanje gasne distributivne mreže, što znači da stanovnici ovog dela naselja konačno imaju priliku da kao energent koriste prirodni gas“, rekao je načelnik Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, a prilikom današnjeg obilaska radova.

On je istakao da je konačno rešen i problem atmoferske kanalizacije, kao i da je stara pešačka staza kompletno rekonstruisana, odnosno da je umesto starog, dotrajalog betona postavljen behaton.

U toku današnjeg dana, prema rečima načelnika, biće završeno postavljanje bitonosećeg sloja, tokom sutrašnjeg dana i postavljanje habajućeg sloja, a zatim i puštanje saobraćaja.  

„Sa radovima u ulici Mačvanski kej će se nastaviti,  posle ovog na redu je deo od Pošte u centru mesta, pa sve do raskrsnice sa selom Salaš Noćajski“, rekao je Jokić.

Pomenuta deonica je dužine oko 1,5 km.

Predsednik Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica“ Miloš Kovač, kratko je rekao da se pomenuti deo ulice rekonstruiše nakon oko 40 godina.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u projektu, a za koji ističe da je od nemerljivog značaja za stanovnike ne samo ove ulice, već i svih onih koji svakodnevno koriste pomenutu deonicu.

„Sada u ulici Mačvanski kej konačno imamo putnu infrastrukturu koja ispunjava sve zahteva 21. veka. Građanima i žiteljima koji su bili sprečeni da koriste ovu deonicu se izvinjavam i zahvaljujem na stpljenju“, rekao je Kovač.

On je još krako dodao da će se po asfaltiranju razmatrati i o postavljanju usporivača brzine na nekoliko lokacija u ulici.

Vrednost trenutnih radova iznosi negde oko 50 miliona dinara, a finansirani su od strane JP „Putevi Srbije“.

Što se tiče same zamene vodovodne instalacije sremskomitrovački JKP “Vodovod” je za te radove izdvojio sredstva od oko 10 miliona dinara, dok je JP “Srem – gas” za izgradnju svoje mreže, koja u pomenutom delu ulice prethodno nije postojala, izdvojio oko 3 miliona.

Pročitajte još