U Mitrovici obeležen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Rezolucijom 42/112, 1987. godine, Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 26.jun Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Obeležavanje ovog dana je izraz odlučnosti da se ojača delovanje i saradnja u aktivnostima usmerenim na suzbijanje potrebe i trgovine drogama.

Povodom obeležavanja ovog datuma, Crveni krst Sremska Mitrovica i Zavod za javno zdravlje organizovali su nekoliko aktivnosti. Tog dana, u prostorijama Crvenog krsta Sremska Mitrovica, volonter Maja Pejanović održala je vršnjačku edukaciju za članove ŽКК „Srem“ iz Sremske Mitrovice i nove volontere u programu“ Bolesti zavisnosti“ .

Prisutni polznici na edukaciji poštovali su mere distanciranja i zaštite, u cilju sprečavanja širenja korona virusa .

Predsednik ŽКК „Srem“ Nikola Budošan i trener Marko Perić podržali su ovu aktivnost Crvenog krsta, naglašavajući da je pored fizičke aktivnosti veoma bitan faktor za pravilan i zdrav razvoj mladih edukacija mladih o zdravim stilovima života .

Takođe, tog dana na gradskom trgu i ispred marketa „MAXI“ , na postavljenim punktovima , volonteri Crvenog krsta delili su edukativno-promotivni materijal, informišući sugrađane o negativnim posledicama zloupotrebe droga.

Obeležavanje ima za cilj da se istakne važnost prevencije i borbe protiv zloupotreba droga i istakne značaj upražnjavanja zdravih stilova života.

Možda Vam se svidi i