U laboratoriji Instituta Torlak testirano 75 ljudi

Od strane Ozon
0 komentar

Do 8 časova ujutro testirani su uzorci osam osoba, koji su svi bili negativni na COVID-19.

Do danas je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano 75 ljudi koji su ispunjavali kriterijume definicije slučaja, odnosno koji su boravili na području intenzivne transmisije virusa i kod kojih su prisutni simptomi infekcije disajnih puteva.

Print screen YouTube

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas, na sastanku u Skupštini grada Beograda da „u ovom trenutku“ korona virusa nema u cirkulaciji u Beogradu, što ne znači da ga neće biti. On je naveo da ukoliko do toga dođe da će nadležne službe objaviti sve potrebne informacije.

U Subotici je juče potvrđen prvi slučaj korona virusa u Srbiji.

Pacijent iz Subotice, kod koga je potvrđen prvi slučaj korona virusa u Srbiji, prebačen je u subotu iz subotičke bolnice na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Javnom servisu potvrđeno je da je žena iz Švajcarske koja je smeštena na infektivno odeljenje lozničke bolnice negativna na korona virus. Žena je juče smeštena na infektivno odeljenje bolnice u Loznici jer je imala simptome koji su se dovodili u vezu sa simptomima korona virusa. Svi neophodni uzorci poslati su na Institut „Torlak“ i testovi pokazuju da nema korona virus.

Američko-izraelski komitet za javne poslove AIPAC saopštio je da je dvoje Njujorčana, koji su prisustvovali konferenciji te organizacije u Vašingtonu, zaraženo korona virusom, prenosi danas nova.rs.

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj zaraze korona virusom, pa je broj obolelih u toj zemlji porastao na 12, preneli su lokalni mediji.

Kineske vlasti prijavile su jutros novih 28 smrtnih slučajeva korona virusa, a ukupan broj umrlih dostigao je 3.070.

Izvor Danas

Možda Vam se svidi i