Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović na danas održanoj konferenciji za štampu, rekao je da je Kikinda jedan od najugroženijih gradova na teritoriji AP Vojvodine. Mirović je dodao i da je Kikindi poslata pomoć.

Kikindi smo pružili pomoć u iznosu od sedam miliona dinara za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Mi smo juče i danas doneli odluku da obezbedimo finansijska sredstva u iznosu od 111 miliona dinara za manje razvijene lokalne samouprave, dok će se razvijenije lokalne samouprave finansirati iz sopstvenih sredstava“, saopštio je Mirović.

Za zdravstvo je juče poslat značajan kontigent opreme, dodao je on.

Mirović je najavio pojačane kontrole onih koji moraju da budu u izolaciji po rešenju sanitarnih inspektora.

Dr. Gojković je danas tokom konferencije za štampu koji je održao Mirović, objavio da u Sremu ima tri zaražena.

On je na konferenciji za novinare kazao da u Sremskom okrugu do juče nije bilo obolelih i da je juče registrovano troje ljudi, a da je najviše njihovih kontakata, koji su stavljeni u karantin, u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Staroj Pazovi.

„Moramo se ponašati kao da smo svi zaraženi“, poručio je Gojković.

Jedan u Sremskoj Mitrovici, jedan u Rumi i jedan slučaj u Pazovi.  Sva tri pacijenta su povratnici iz inostranstva. Imaju blagu kliničku sliku i nije bilo potrebe za hospitalizacijom, rekao je Gojković na konferenciji.

On je dodao i da su testirani svi članovi njihovih porodica od kojih za sada niko nije pozitivan, što ne znači da će tako stanje ostati i narednih 14 dana.

U Vojvodini ima ukupno 36 slučajeva obolelih od virusa korone, trenutno se prati preko 5.000 kontakata ovih zaraženih.

Tri slučaja u Sremu su prijmljena u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica i nakon pregleda i po prjemu rezultata oni su poslati u kućnu izolaciju i ispred njihovih kuća postavljene su policijske patrole.

Zaraženi u Sremskoj Mitrovici ima blagu kliničku sliku, njegovo stanje se prati.

Ozon media će nastaviti dalje da obaveštava o situaciji.

Možda Vam se svidi i