Stižu paketi pomoći za najugroženije Mitrovčane

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Najugroženiji penzioneri sa teritorije Sremske Mitrovice u naredna dva dana dobiće pakete pomoći koje im priprema lokalna samouprava.

Trenutno se vrši pakovanje paketa, a na ovom poslu angažovano je oko 20 lica na odsluženju kazne zatvora u sremskomitrovačkom Kazneno popravnom zavodu.

Paketi će, prema rečima načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Mirolava Jokića, sadržati ulje, šećer, so, konzerviranu hranu i sredstva za ličnu higijenu, a biće podeljeno ukupno 10.500 paketa penzionerima sa primanjima do 30.000 dinara mesečno, kako u gradu, tako i u selima. Spisak penzionera Upravi je dostavljen od strane PIO fonda.

Distribucija će se vršiti kroz Call centar za pomoć građanima starijim od 65 godina, odnosno preko volontera istog koji već rade na terenu i svi paketi će biti isporučeni na kućne adrese penzionera.

“Ovim paketima ćemo za neko vreme podmiriti osnovne potrebe naših najugroženijih sugrađana i time im bar malo olakšati čitav proces izolacije i borbe protiv virusa korone”, rekao je načelnik Jokić.

On je dodao da su paketi obezbeđeni zahvljajući donacijama više firmi i institucija kako sa prostora Opštine Sremska Mitrovica, tako i sa prostora Republike Srbije.

Možda Vam se svidi i