Stiže pomoć za renoviranje sale škole Sveti Sava

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Škola Sveti Sava je putem konkursa Ministarstva za sport i omladinu dobila sredstva za renoviranje fiskulturne sale.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta posetio je danas “OŠ” Sveti Sava, gde je sa gradonačelnicom opštine Sremska Mitrovica, Svetlanom Milovanović razgovarao o stanju i funkcionisanju sporta u Sremskoj Mitrovici. Danas je direktorki OŠ „Sveti Sava“ Dragani Sretenović uručen ugovor o finansiranju investicionog održavanja fiskulturne sale.

Danas su potpisani ugovori po konkursu za adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture. Vrednost projekta za koji je danas potpisan ugovor, Osnovnoj školi Sveti Sava za sanaciju fiskulturne sale iznosi 3.258.000,00 dinara.

“Jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu jeste podrška školskom sportu. “OŠ” Sveti Sava je na našem konkursu izabrana za školu koju bi trebali da podržimo i rekonstruišemo, i u ovoj sali deci stvorimo bolje uslove za bavljenje sportom. Danas smo bili zajedno sa lokalnom samoupravom grada Sremska Mitrovica, gde smo uručili ugovore i nadamo se da će u neko skorije vreme radovi biti započeti i da ćemo se ovde pojaviti da otvorimo jednu mnogo lepšu salu.” Ovu školu je resorni sekretarijat odabrao na konkursu za sanaciju, adaptaciju, izgradnju i opremanje sportske infrastrukture. Cilj je da ovom podrškom rekonstrukciji fiskulturne sale đaci što pre dobiju neophodne uslove za kvalitetno bavljenje sportom i neometanu nastavu fizičkog vaspitanja, naglasio je Basta.izjavio je Basta.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice zahvalila se sekretaru Basti, i istakla da je zahvalna zbog toga što je Ministarstvo prepoznalo potrebu ulaganja u školski sport. Škola Sveti Sava zaista zaslužuje sredstva koja su joj dodeljena, rekla je gradonačelnica.

„Zahvaljujem na podršci kojom je prepoznata potreba našeg grada i OŠ „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici, koja zaista zaslužuje obnovu fiskulturne sale zbog svih đaka koji pohađaju ovu školu i časove fizičkog vaspitanja, kao i onih koji to čine u okviru vannastavnih aktivnosti, kako bi bili bezbedni i imali adekvatne uslove“, rekla je gradonačelnica Milovanović ističući da će Grad takođe uzeti učešće u finansiranju ovog projekta.

“OŠ” Sveti Sava je aplicirala na ovom konkursu sa projektom za sanaciju fiskulturne sale i svlačionica.
U okviru projekta radiće se sanacija plafona, poda, saniraće se i zidovi fiskulturne sale i svlačionice. Direktorica Dragana Sretenović zahvalila je lokalnoj samoupravi za podršku u projektu jer je lokalnoj samoupravi cilj da školska deca imaju što bolje uslove za bavljenje sportom.

Reč je o projektu koji je odobren na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini. Strategija Sekretarijata je razvoj školskog sporta, kao baze vrhunskog sporta i, pre svega, kao načina da učenici imaju kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja. Vrednist danas potpisanog projekta je 3.258.000,00 dinara

Možda Vam se svidi i