Stipendije za Nemačku, Maltu, Mađarsku i Poljsku

Od strane Ozon
0 komentar

Na sajtu Univerziteta u Novom Sadu, ovih dana, objavljeno je više konkursa stranih vlada, instituta i agencija za dodelu stipendija za učenje jezika, studije ili usavršavanje u inostranstvu.

Vlada Bavarske objavila je konkurs za dodelu stipendija za letnje kurseve nemačkog jezika u Bavarskoj za ovu godinu. Kurseve organizuje Bavarski visokoškolski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Evropu, a jedini uslov je da kandidati imaju najmanje B1 nivo znanja nemačkog jezika Konkurs je otvoren do 23. marta. Međunarodni pomorski institut sa sedištem na Malti raspisao je poziv za prijavu kandidata na master studije Međunarodnog pomorskog prava iz oblasti pravnih nauka i Međunarodnog pomorskog zakonodavstva, što je oblast društvenih nauka. Studije počinju u oktobru ove godine, traju jednu akademsku godinu, a konkurs traje do 31. marta.

Vlada Mađarske u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i trgovine Mađarske raspisala je konkurs za dodelu dva tipa stipendija. Za program mađarskog jezika i mađarskih studija biće dodeljeno 40 stipendija, dok će 20 stipendija pripasti polaznicima programa mađarskog jezika i studija kulture. Ovaj konkurs otvoren je do 4. marta. Nacionalna agencija za akademsku razmenu Poljske objavila je pozive za dodelu stipendija u okviru dva programa The Ulam Programme 2020 i Polish Returns Programme 2020. Poziv za učešće u Ulam programu 2020 otvoren je do 15. aprila, a uslov za učešće je odbranjen doktorat. Poziv za učešće u programu Polish Returns 2020 traje do 31. marta.

Izvor: Dnevnik.rs

Možda Vam se svidi i