Štab za vanredne situacije održao sednicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nivo reke Save izuzetno je nizak za ovo doba godine, podzemnih voda ima relativno malo, tako da u tom smilslu nema nikakve opasnosti po stanovnike Sremske Mitrovice i njenih sela, jedan je od zaključaka juče održane redovne sednice Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica.  

Sednicom je presedavao Predrag Vladisavljević, načelnik Štaba i šef Odseka za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom u odeljenju za vanredne situacije.

“Na sednici su razmatrana pitanja koja se javljaju u nekom cikusu i predstavljaju redovne zadatke, kako samog Štaba, tako i lokalne samouprave. Tokom sednice usvojen je izveštaj o radu Štaba za prošlu godinu, zatim plan rada za tekuću godinu, analiza stanja odbrambenih nasipa, odnosno linijskih obrana od spoljašnjih voda, zatim je usvojen i operativi plan za odbranu od voda drugog reda za teritoriji Grada Sremska Mitrovica”, rekao je Vladisavljević.

On je dodao da se takođe razgovaralo o stanju sistema uza uzbunjivanje građana, za koji je istako da se nada da neće biti potrebe u budućnosti.

Sam kraj sednice bio je rezervisan za par prezentacija koje su se odnosile na montiranje i uspešnu proveru, u operativnom smislu, linijske obrane od poplava na savskom keju, odnosno na pokretne panele koje je lokalna samouprava nabavila zahvaljujući pre svega angažovanju Vlade Republike Srbije.

“Grad je vrlo obro zaštićen, vodoprivrena preduzeća izvršavaju svoje redovne zadatke, komunalna preduzeća takođe, pa možemo reći da je grad bezbedan i da nema opasnosti od spoljašnjih i unutrašnjih voda”, zaključio je Vladisavljević.

Možda Vam se svidi i