Sremska Mitrovica: Na optuženičkoj klupi bivši pripadnik MUP-a

Dražen Letić (48)na optuženičkoj klupi 22. aprila u Sremskoj Mitrovici

BIVŠI pripadnik MUP Srbije Dražen Letić (48), protiv kojeg je tužilaštvo podiglo optužnicu za špijuniranje za Sigurnosno-obaveštajnu agenciju Hrvatske (SOA) i da je obezbedio lažna dokumenta kojima je Branimir Glavaš pokušao da spreči istragu protiv sebe, 22. aprila sešće na optuženičku klupu. U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici tada će biti održan glavni pretres.

Osumnjičeni Letić je uhapšen 13. jula prošle godine u međunarodnoj policijskoj akciji Srbije, Hrvatske, Češke i Švajcarske, kao član kriminalne grupe Majkla Dokovića, koja je pokušala da prokrijumčari 600 kilograma kokaina vrednog oko 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku. Kako saznajemo, sešće na optuženičku klupu ispred sudije Marice Jolić, koja će voditi ovaj postupak.

Letić je bio poznat u kriminalnim 

miljeima tokom istrage koju je vodila Bezbednosno-informativna agencija. Tada se došlo do dokaza da je šest godina radio za hrvatsku obaveštajnu službu i to za novčanu nadokanadu.

Tokom istražnih radnji, BIA je prikupila podatke da je Letić po nalozima pripadnika hrvatskih bezbednosnih i političkih struktura u Srbiji prikupljao obaveštajne informacije i prenosio ih SOA. Po krivičnom zakoniku Srbije, za krivično delo špijunaža Letiću preti i do 15 godina zatvora.

Novosti

You May Also Like