Sremska Mitrovica- 25 lica na respiratorima. Bolnica ima 45 raspoloživih respiratora

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Korona odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica trenutno je smešteno 221 pacijenata, 25 pacijenata je na respiratoru. Od pacijenata koji su smešteni na bolničko lečenje 173 pacijenta leži sa težom kliničkom slikom, od njih 125 je pozitivno, dok 39 pacijenta čekaju nalaz. 

U Kovid ambulantama, kojih ima tri, ukupno je pregledano 227 pacijenta u poslednja 24 sata a od tog broja je na bolničko lečenje primljeno 22 pacijenata, a u narandžastoj zoni se nalazi 23 pacijenta, oni koji su negativni i nalaze se praktično u fazi izlečenja, podaci su koje je izneo doktor Dragan Malobabić, zamenik direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

“Imamo pacijente od 1933 godište, do pacijenta koji ima 21 godinu. Najveći broj lica se nalazi u dobnoj grupi od 1955- 65 godište”, rekao je Malobabić

“Sve više osoblja se vraća sa bolovanja koja su koristili zbog zaražavanja COVID-19, stanje u zaštitnoj opremi je na visokom nivou, broj respiratora je trenutno 45, kiseonička instalacija zadovoljava potrebe svih naših pacijenata” , rekao je Malobabić.

Možda Vam se svidi i