Sredstva za sanaciju fasade zgrade mitrovačke galerije i zgrade Muzeja Srema, natkrivanje lokaliteta u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministarstvo kulture i informisanja putem konkursa obezbedilo je preko 18 miliona dinara za radove na više projekata u Sremskoj Mitrovici.

Za prvu fazu konzervatorskih radova na fasadi objekta Galerije “Lazar Vozarević” opredeljena su sredstva u iznosu od 9,5 miliona dinara.

Muzeju Srema za drugu fazu radova na sanaciji zgrade, odnosno za konzervatorsko – restauratorske radove na objektu koji se nalazi na Trgu Svetog Stefana 15 namenjeno je 3,6 miliona dinara. Radovi će obuhvatati hitnu sanacija fasade, fasadne stolarije i spoljnog uređenja izložbenog prostora.

Za konzervaciju i restauraciju dva mozaika arheološkog lokaliteta Carska palata Zavodu za zaštitu spomenika je odobreno 3,5 miliona dinara. Istoj ustanovi za izradu projektne dokumentacije za natkrivanje arheološkog lokaliteta Zidine ili Širingrad u Mačvanskoj Mitrovici odobrena su sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara.

Kompletne rezultate Konkursa o dodeli sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projejkata u oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji za 2020. godinu možete pogledati ovde.

Možda Vam se svidi i