Zbog alarmantnog stanja, danas zaseda i krizni štab, a kao jedna od mogućih mera pominje se čak i zatvaranje škola i vrtića.

Kao jedna od tema koje će danas razmatrati članovi kriznog pominje se zatvaranje škola i vrtića.

Pre tri dana, opština Vrbas je donela odluku da sve škole na njenoj teritoriji pređu na nastavu od kuće, a da li će takva mera biti doneta i na nivou cele Srbije, znaće se danas. Ne isključuje se ni mogućnost produženja zimskog raspusta.

Prof. dr Branislav Tiodorović je kazao da će se ako broj obolelih nastavi da raste razmišljati o novim merama. Jedna od njih je i dodatno skraćivanje radnog vremena. Nije isključeno, kako je rekao, da se preporuči da svako ko može radi od kuće i da se deca ne vode u vrtić, već da idu samo sa potvrdom roditelja da moraju da rade.

Inače, ta mera se već primenjuje u nekim gradovima i opštinama poput Niša, Temerina i Vrbasa. Mera koja bi mogla da bude doneta, a koja bi posebno mogla da bude teška za primenu, jeste mera koja se tiče gradskog prevoza.

I premijerka Ana Brnabić je govoreći o prethodno uvedenoj meri zabrane rada nakon 21 sat pomenula koje bi to zabrane mogle biti sledeće. Premijerka je istakla da je sledeća moguća mera – zabrana kretanja!

Možda Vam se svidi i