Spasene tri tinejdžerke zaglavljene na steni na Fruškoj gori

Od strane Ozon
0 komentar

Spasioci Gorske službe spasavanja sinoć su evakuisali tri osobe sa Orlovog bojišta.

Gorska služba spasavanja (GSS) dobila je poziv od tri tinejdžerke koje su krenule na vidikovac na Fruškoj gori i na Orlovom bojištu ostale zaglavljene na steni. Kako je saopšteno iz GSS-a, spasioci iz stanice Novi Sad izašli su na teren i bezbedno evakuisali maloletnice sa teško pristupačnog mesta.

„One su išle nekih pola sata, na svu sreću nisu daleko mogle da stignu jer je taj teren veoma nezgodan za penjanje. U jednoj trenutku su shvatile da zapravo ne mogu da siđu niz stenu uz koju su se pele i pozvale su našu službu, jer su praktično ostale zaglavljene na steni. Dobro je da su imale naš broj telefona“, ispričali su za „Blic“ iz GSS-a. Evakuacija je trajala oko sat vremena. 

Foto: Gorska služba spasavanja 

Gorska služba spasavanja apeluje na sve ljubitelje prirode i planinarenja da se pre svakog odlaska u prirodu dobro informišu o lokaciji na koju planiraju da idu.

„Neki tereni su veoma nezgodni za penjanje i ukoliko osobe nisu profesionalni planinari ne bi trebalo da idu tim putevima. Veoma je važno da nađu neke lakše puteve do željenog mesta“, navode iz GSS-a.

Autor: Tanjug, 021, Blic

Foto: Gorska služba spasavanja 

You may also like