Smanjuje se broj novozaraženih u Vojvodini

Od strane Ozon
0 komentar

U Vojvodini se nastavlja blago opadanje broja novozaraženih korona virusom. Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.337 novih slučajeva, što je za trećinu manje nego pre nekoliko dana, ali i upozorava da je broj novih slučajeva  uvek manji tokom vikenda.

U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan je u Novom Sadu – 332, a situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.092. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu-11.815, potom sledi Pančevo sa više od 4.300, Subotica sa više od 2.900, Zrenjanin sa više od 2.600, Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje upozorava da je zdravstveni sistem i dalje u izuzetno teškoj situaciji, a zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

Danas

Možda Vam se svidi i