Od danas u ponoć zatvorene su prodavnice, osim onih koji nude hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, velnes centara, bazena, bioskopa, kulturnih ustanova, fitnesa, autopraonica…

U Sloveniji je od danas na snazi “lokdaun” koji će trajati najmanje nedelju dana, a nakon tog perioda, eventualno zatvaranje države razmatraće se u skladu sa situacijom.

I  dalje je na snazi zabrana napuštanja regije stalnog boravišta, nastava u školama i fakultetima odvija se na daljinu, obustavljena je i trećina saobraćaja, a od ponedjeljka neće raditi vrtići.

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena 1.963 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 18 ljudi, objavilo je slovensko ministarstvo zdravlja.

Kako navode, broj zaraženih je za 300 viši nego dan ranije. Reč je o novom crnom rekordu po broju novoobolelih i broju smrtnih slučajeva do sada.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije porastao je na 21.276, od kojih je trenutno aktivno 13.023 slučajeva. U bolnicama se leči 449 pacijenata, a među njima je 63 teže obolelih na odeljenjima intenzivne njege.

Možda Vam se svidi i