Situacija u KPZ pod kontrolom. NEMA novozaraženih

Od strane Ozon
0 komentar

“ Na dnevnom nivou se ostvaruju kontakti sa rukovodstvom KPZ u Sremskoj Mitrovici, sa jedinicom gde se vrši lečenje pritvorenika. Lekari sremskomitrovačke Bolnice, svakodnevno kontaktiraju putem onlajn veze i odlaze da pruže pomoć Zavodu za izvršenje sankcija i sve pritvorenike za koje postoji potreba da se testiraju u laboratoriji ili da se uradi rengenski snimak, pritvorenici urade u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, isto kao i svi ostali gradjani. Odredjen broj pritvorenika je prevezen u zatvorsku bolnicu u Beograd gde su vršena snimanja i laboratorijska ispitivanja a u ovom trenutku u O.B Sremska Mitrovica leže dva privorenika i njihovo stanje ide ka izlečenju, rečeno je tokom konferencije za štampu, nakon Kriznog štaba Sremske Mitrovice.

Svi osuđenici sa korona virusom dobijaju neophodnu zdravstvenu negu 24 sata dnevno, pod stalnim su nadzorom lekara i leče se prema protokolu, ranije je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Nezvanično saznajemo da su trenutno u KPZ Sremska Mitrovica, pritvorenici u fazi izlečenja i da su već sada u poluotvorenom odeljenju posete dozvoljene a od ponedeljka normalno funkcioniše Zavod u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i