Šid proslavio Dan opštine: Vojska i udruženje žena dobili nagrade

Od strane Ozon
0 komentar


ŠID: Svečanom sednicom u sali KOC-a, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, na simboličan način, obeležen je Dan oslobođenja i Dan opštine Šid.

Sednicu je otvorio predsednik Skupštine opštine Šid Tihomir Stamenković podsetivši prisutne na dešavanja u noći između 5. i 6. decembra 1944. godine kada je opština Šid oslobođena, te iskoristio priliku da oda počast svim hrabrim ljudima koji su položili svoj život.

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović dodelio je ovogodišnju Šestodecembarsku nagradu udruženju žena „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva. Nagradu je u ime udruženja primila Gordana Škorić predsednica udruženja, zahvalivši se Opštini Šid na prepoznatom doprinosu koje udruženje čini pri promociji šidske opštine. Plakete opštine Šid, koje se dodeljuju pojedincima i organizacijama van šidske opštine, a koji su se posebno istakli svojim radom, dobili su Generalštab Vojske Srbije i general-major Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Položeni venci palim borcima
Predsednik opštine Šid Zoran Semenović i predsednik Skupštine opštine Šid Tihomir Stamenković, zajedno sa predstavnicima SUBNOR-a, položili su vence na spomen-obeležje na gradskom groblju u Šidu i na spomen ploču na zgradi KOC-a i odali počast palim borcima Narodnooslobodilačkog rata.

  • Nadam se da više nikad u istoriji nećemo morati krvlju da plaćamo slobodu i da će sloboda izvojevana od strane najhrabrije generacije u istoriji naše opštine trajati zauvek – rekao je predsednik opštine Šid Zoran Semenović.
  • Prijem naših vojnika na teritoriji opštine Šid bio je vanredan, vi ste učinili da se ovde osećamo ugodno i lepo i da na taj način možemo da izvršavamo svoje zadatke i obaveze na najbolji mogući način. U ime Vojske Srbije i u svoje lično ime zahvaljujem se na priznanjima – rekao je general-major Petar Cvetković.

Izvor: Dnevnik.rs

Možda Vam se svidi i