Šabac. U kurirskim pošiljkama i rezani duvan i sumnjiva garderoba

Od strane Ozon
0 komentar

Uprava carina saopštila je danas da je u paketima u kamionu kurirske službe, šabačkih registracija, pronašla oko 30 kilograma rezanog duvan i sumnjivu garderobu.

Kurirske pošiljke, vozila i distributivni magacini postale su predmet carinskih kontrola jer se neretko zloupotrebljavaju u svrhu krijumčarenja, pa je tako juče u jednoj od njih na putu Merošina-Novo Selo zaustavljen kamion kurirske službe, koji je bio na putu iz Beograda ka Nišu i u kome su nađeni duvan i odeća.

”Vozilo je dopraćeno do centralnog magacina kurirske službe u Nišu, gde je istovarena pošiljka u kojoj je bilo oko 30 kilograma rezanog duvana, 100 zimskih jakni, prsluka i dukserica i više od 50 pari patika sa oznakama ‘najk’, ‘adidas’, ‘puma’ i ‘ribok’ bez dokumentacije”, navodi Uprava carina prenosi Tanjuga.

Sporna roba je zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv kurirske službe pred nadležnim sudom.

Uprava carina podseća da prošlogodišnjih izmena Zakon o poštanskim uslugama predviđa veću odgovornost za kurirske službe.

Operater sada ima obavezu da traži na uvid ličnu dokumentaciju pošiljaoca, navodi se u saopštenju i dodaje da se prekršajna prijava ranije podnosila na ime pošiljaoca koje je često bilo izmišljeno.

Operater sada, ako primi sumnjivu pošiljku na prevoz, a nije proverio identitet pošiljaoca odgovornost snositi sam tj. kurirska služba.

To je jedan od načina da se stane na put nelegalnoj trgovini preko interneta.

Možda Vam se svidi i