Ryanair očekuje povećanje cena avio-karata i neće zahtevati vakcinaciju putnika

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon pandemije virusa korone značajno će biti smanjeni vazduhoplovni kapaciteti, što bi moglo drastično da utiče na cenu avio-karata, a Ryanair neće zahtevati potvrdu o vakcinaciji putnika, izjavili su čelnici ove avio-kompanije.

Generalni direktor ove irske niskotarifne avio-kompanije, Majkl O’Liri, izjavio je u emisiji međunarodne vazduhoplovne agencije Eurocontrol “Hardtalk” da očekuje propast avio-kompanija poput Thomas Cook i Flybe, kao i veliko smanjenje kapaciteta u nacionalnim avioprevoznicima Lufthansa i Alitalia.

O’Liri je tom prilikom naveo da je Evropu zahvatio veliki potres, jer su “neke avio-kompanije želele da se vrate sa manjim kapacitetom i mnogo višim cenama, nakon pandemije”, dok Ryanair povećeva svoju flotu, ali i kapacitete, kroz svoju najnoviju porudžbinu aviona Boeing 737 MAX, objavljenu prošle nedelje.

Direktor Ryanair je naveo kako kompanija želi da do 2022. godine postigne broj od 200 miliona putnika godišnje, dok je u prethodnoj, rekordnoj godini, imala 152 miliona putnika. Kako bi se postigao ovaj rezultat avio-kompanija se oslanja na borbu cenama – ali i na kupovinu 75 aviona Boeing 737 MAX.

Ovom kupovinom Ryanair će imati ukupno 210 “kontroverznih” aviona, s obzirom na probleme koji je ovaj tip aviona imao u ranijoj upotrebi.

Ryanair neće zahtevati vakcinaciju putnika kako bi leteli, a iz kompanije napominju da “korona pasoš” zapravo nije važan. “Uz kratka bekstva i slobodu prevoza u Evropi, verujem da ćemo na proleće i rano leto videti potpuno drugačiju sliku”, rekao je izvršni direktor kompanije Edi Vilson.

Vilson je dodao da će ljudi moći da putuju u Evropu drugim prevoznim sredstvima bez vakcine, pa ako neko treba da putuje u Pariz, na primer, a ne želi da dobije vakcinu, može da putuje vozom.

Izvor: daljine.rs

Možda Vam se svidi i