Ruma: Novčana stimulacija za radnike Doma zdravlja

Od strane Ozon
0 komentar


Po izveštaju Zavoda za javno zdravlje na teritoriji Opštine Ruma pozitivno na korona virus je 396 osoba, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma. Evidentan je porast broja zaraženih ljudi, aa izveštaji Doma zdravlja „Ruma“ pokazuju da se broj pregleda iz dana u dana uvećava, i po 200 na dnevnom nivou se pregleda građana, što je ogroman pritisak na kovid ambulantu, koja radi u dve smene sa po dve lekarske ekipe, rekao je predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić.

„Ono što i dalje stoji je da se sve mere koje su na snazi ozbiljno shvate, dolazimo u situaciju da pored velikog preopterećenja Doma zdravlja, stvarno je situacija takva da neće imati ko da radi. 13 radnika je zaraženo od toga 12 zdravstenih radnika, jasno je da situacija nije nimalo bezazlena, jer brojke govore da je epidemija uzela maha. Kovid ambulanta još uvek dobro funkcioniše, rade dve grupe medicinara u dve smene, ostaje se do 22 i do 24 sata. Dakle, imamo raspoloživih lekara, medicinskog osoblja, ali nemamo neograničene kapacitete. U poslednjih mesec dana konstantno su velike gužve i velik broj pregleda, radi se prekovremeno, tako da je to velik pritisak koji naši zdravstveni radnici treba da izdrže“, rekao je predsednik Mančić.

Stoga je na današnjoj sednici Štaba doneta Odluka da se u skupštinsku proceduru prosledi predlog po kome će svi radnici Dom zdravlja dobiti novčanu stimulaciju u iznosu od 10.000 dinara.

„Radimo iduće sedmice rebalans budžeta, napravićemo poziciju, obezbedićemo sredstva i nakon Skupštinie isplatićemo Domu zdravlja za sve radnike stimulaciju u iznosu od 10.000 dinara. Po preporuci Vlade isto to ćemo uraditi za naše radnike socijalne zaštite koji rade u Centru za socijalni rad, s obzirom da će država onim radnicima koji su na budžetu Ministarstva isplatiti takođe stimulaciju. Mi ćemo za naše radnike takođe obezbediti po 10.000 dinara“, izjavio je Mančić.

Kada je u pitanju rad škola on će biti usklađen sa najnovijim odlukama sa viših nivoa vlasti, pa će se tako propisana onlajn nastava sprovoditi i na teritoriji naše opštine.

Ruma

Možda Vam se svidi i