RHMZ: Kiša u naredna dva sata, vodostaji u porastu

Od strane Ozon
0 komentar

U naredna dva sats kiša se povremeno očekuje u Vojvodini, Mačvi, Pomoravlju, oblasti Homolja, kao i na jugu Srbije, najavio je Republički hidrometeorološki zavod u 18 sati.
RHMZ izdao je hidrološko upozorenje da će na Limu, kod hidrološke stanice Prijepolje, tokom 30/31. decembra vodostaji biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava.

Na gornjem toku Zapadne Morave i Ibra sa pritokama, vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Poslednjeg dana u 2020. godini u većem delu Srbije biće pretežno oblačno, mestimicno s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama sa snegom, dok se u novogodišnjoj noći u većini krajeva očekuje razvedravanje.

Od sredine dana u centralnim i južnim krajevima povremeno sunčani intervali, navodi Republički hidrometeorološki zaovd.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 6 na severu i zapadu do 15 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Sremskoj Mitrovici će sutra biti pretežno oblačno i malo hladnije, povremeno s kratkotrajnom kišom.

Vetar slab i umeren, ujutro južni, u toku dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 7, a najviša oko 9 stepeni. U novogodisnjoj noci razvedravanje.

U petak i subotu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, a od nedelje do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom.

Možda Vam se svidi i