Rešen problem turističkih agencija?

Od strane Ozon
0 komentar

Tri osiguravajuće kuće „Triglav osiguranje“, „Globos“ i „Dunav osiguranje“ spremne su da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, koje još nemaju licence za normalno poslovanje, poručuju iz Vlade Srbije. 

„Agencijama su ove tri osiguravajuće kuće uputile dopise u kojima se traže podaci o poslovanju i bilansima, i čim te informacije dobiju, Triglav, Globos i Dunav osiguranje počeće da izdaju polise“, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima, sastanak sa osiguravajućim kućama bio je konstruktivan i one će na osnovu kriterijuma i standarda, koje su definisale, nastaviti sa izdavanjem polisa osiguranja agencijama koje ih budu ispunjavale.

Ljajić je rekao i da se izdavanje prvih polisa osiguranja turističkim agencijama očekuje tokom sledeće nedelje.

Ministar je dodao da su u završnoj fazi i razgovori sa bankama oko aktiviranja bankarskih garancija kao drugog modela, koji bi u budućnosti trebalo da funkcioniše u praksi i omogući stabilnost rada agencija i sigurnost turističkih putovanja.

Prvog oktobra turističkim agencijama istekle su dozvole za rad, a banke i osiguravajuće kuće uskraćivale su im garancije polise neophodne za dobijanje licenci.

Autor: novaekonomija.rs

You may also like