Sremska Mitrovica – U narednom periodu na teritoriji Sremske Mitrovice biće rekonstruisano ukupno 35 kilometara puteva.

Ugovor o javno – privatnom partnerstvu koji podrazumeva rekonstrukciju i održavanje saobraćajne infrastrukture na sremskomitrovačkoj teritoriji ratifikovan je na sednici Skupštine grada održanoj krajem januara meseca. Ugovor je sklopljen je između Grada Sremska Mitrovica (Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove) i grupe ponuđača „BAUMEISTER“ DOO iz Beograda.

Prema rečima Miroslava Jokića, načelnika Uprave za opšte i zajedničke poslove dobar deo saobraćajnica koje će biti rekonstruisane nalaze se u ruralnim sredinama.

“Ovim javnim – privatnim partnerstvom obuhvaćena je rekonstrukcija 35 kilometara saobraćajnica koje se prevashodno nalaze u seoskim naseljenim mestima. Na ovaj način grad želi bitno da popravi saobraćajnu infrastrukturu na teritoriji cele opštine i da pokaže da građani bez obzira u kom naseljenom mestu žive na teritoriji naše opštine zavređuju svakako jednaku pažnju od strane lokalne samouprave”, rekao je Jokić.

On je objasnio da se jedan deo ugovora odnosi na rekonstrukciju puteva, dok se drugi deo odnosi na samo održavanje sobraćajnica.

Ugovor je potpisan na period od pet godina. Sredstva predviđena za rekonstrukciju saobraćajnica iznose 350 miliona dinara, dok će za održavanje biti opredeljeno po 80 miliona dinara u toku kalendarske godine.

Možda Vam se svidi i