Regionalni centar za održivi razvoj Srema biće realizovan u tri faze – Početak radova zavisi od odobrenja novca

Od strane Ozon
0 komentar

Regionalna razvojna agencija Srem realizovala je, u partnerstvu sa Gradom Sremska Mitrovica, projekat uspostavljanja Regionalnog centra za održivi razvoj Srema. 

Kako je predstavljeno na završnoj konferenciji, projekat se realizuje u tri faze. Prva faza je inovacioni startap centar Stara Pazova. Drugu fazu čini izgradnja Inovacionog, razvojnog, edukativnog centra za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u Sremskoj Mitrovici. Treću fazu predstavljao bi centar za edukaciju, mogućnost stanovanja i korišćenja u turističke svrhe.

– Treća faza izgradnje ovog Centra obuhvata: eksploataciono – pokazne bungalove sremske tradicionalne (slamnate) kuće, kompenzacioni bazen i letnju učionicu. Sve je planirano u sastavu Lokacije Regionalnog centra za održivi razvoj, u Sremskoj Mitrovici u okviru kompleksa komunalne zone grada, u okviru koje se nalazi i Regionalna sanitarna deponija Srem/Mačva – kaže za eKapiju Milan Mirić, direktor Regionalne razvojne agencije Srem.

Na konferenciji je prikazano i tehničko rešenje regionalnog centra za održivi razvoj, koji se nalazi na parceli od 2 ha.

U toku je izrada projektne dokumentacije spoljnog uređenja sa infrastrukturom Regionalnog centra za održivi razvoj Srema. Procenjena vrednost radova je 38 miliona dinara.

– Regionalna razvojna agencija Srem trenutno je u proceduri da joj se odobre sredstava za izradu ove tehničke dokumentacije. Pretpostavljamo da bi konkurs za izradu tehničke dokumentacije bio pokrenut u drugom kvartalu 2020. godine – dodaje Mirić.

Kaže i da je procedura izdavanja građevinske dozvole u toku pred Gradskom upravom za urbanizam grada Sremska Mitrovica, te da je početak radova u vezi sa odobrenjem novca od strane domaćih i međunarodnih fondova, koji podržavaju održivi razvoj u Srbiji. 

Izvir eKapija

Možda Vam se svidi i