RADOVI U ZAVRŠNOJ FAZI Uskoro i postavljanje novog pijačnog dela u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Radovi na rekonstrukciji ulica Mačvanski kej i Žarka Vučinića u Mačvanskoj Mitrovici privode se kraju

Prema rečima Miloša Kovača, predsednika ove mačvanske mesne zajednice, radovi su obuhvatali sanaciju same saobraćajnice, izgradnju behaton pešačke staze, atmosferske kanalizacije i gasne mreže, kao i zamenu vodovodnih cevi.

Behaton staza će biti urađena kompletnom dužinom ulice Mačvanski kej, a kritičan deo kod pekare, papirnice i apoteke gde se nakon padavina nakupljala voda i pravila problem pešacima će na taj način biti rešen, jer je ista izdignuta u odnosu na put.

On dodaje da se trenutno radi ispostava za kanalizaciju.

Celom dužinom ulice Mačvanski kej, kompletno je rekonstruisana i urađena nova atmosferska kanalizacija.

U sklopu svih navedenih radova pristupilo se izgradnji mini pijace u centru mesta. Radovi su gotovi, tezge takodje, one se trenutno nalaze u KPZ Sremska Mitrovica gde osudjenici rade na farbanju, sredjuju tezge i rade sve ostale radove, nakon čega će i tezge biti postavljene.

“Pijaca će imati za naše potrebe dovoljan broj tezgi, odnosno osam ukupno i zakup se do Nove godine neće naplaćivati”, kaže Kovač.

Radovi su startovali letos, a izvode ih Javno preduzeće “Putevi Srbije” putem podizvođača, zatim sremskomitrovački “Vodovod” i “Sremgas”.

Možda Vam se svidi i