Radovi u Zasavici II i Noćaju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ovog proleća i pored stanja u zemlji prozrokovanim virusom korona radilo se i u Zasavici 2. Prema rečima predsednika saveta ove mesne zajednice Miroslava Marića pažnja je i u ovom mačvanskom selu prvenstveno posvećena saobraćajnoj infrastrukturi.

“Uprkos činjenici da je na snazi vanredno stanje na teritoriji Republike, radove koje smo nešto ranije najavili priveli smo kraju. Naime, u prethodnom periodu, izvođači radova su uspešno i u predviđenom roku, završili radove na asfaltiranju dve ulice u Zasavici 2, odnosno radi se o dva kraka ulice Aleksandra Markovića u dužini od 60, odnosno 97 metara i širine 3 metra. Zadovoljstvo mi je da kažem, da smo konačno u saradnji sa nadležnima u Gradu Sremska Mitrovica, rešili dugogdišnji problem meštana koji su živeli u ovim krajevima sela i da sada i oni mogu da dođu do svojih kuća bez poteškoća i problema koje su ranije imali, a koji su se javljali naročito u zimskom periodu kada nadležna zimska služba nije imala pristup njima, pa zbog snežnih nanosa saobraćaj u tom delu bude ne retko u potpunosti obustavljen“, objašnjava Marić.

On kaže da je je za meštane Zasavice vrlo važno da imaju sređenu infrastrukturu u selu i da savet na čijem je čelu pokušava rešiti, jedan po jedan sve probleme koji muče stanovnike ovog mesta.

Upravo s tim u vezi u narednom periodu prioritet će biti stavljen na sređivanje seoske deponije.

„Seoska deponija je nešto što nas odavno muči i na čemu moramo poraditi, a nadam se da će nam finansijske mogućnosti to u narednom periodu i dozvoliti. Takođe, uskreno se nadam da ćemo u bliskoj budućnosti nastaviti i sa realizacijom još jednog velikog projekta, a to je izgradnja biciklističke staze kroz samo selo, pa sve do Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“. Mislim da je projekat jako dobar, pokazalo se u višestruko koristan i očekujem da i njega provedemo kraju“, kaže Marić i podseća da je Zasavica u okviru prvog dela projekta spojena sa Mačvanskom Mitrovicom.

Na putnoj infrastrukturi rađeno je i u Noćaju. U ovom selu izvršena je rehabilitacija puta u ulici Aleksandra Mijailovića u dužini od 750m i širine 5.9 metara. Radi se o ulici koja vodi od mlina ka Radenkoviću, a koja se nalazila u izuzetno lošem stanju s obzirom da su je u velikoj meri kao alternativni pravac koristili i kamioni koji prenose šljunak i šoder, a i pored činjenice da je ta vrsta transporta strogo zabranjena tom ulicom, jer put kroz nju nije rađen za tu namenu.

U prethodnom periodu izvršeno je i nasipanje puta prema seoskom groblju grebanim asfaltom u dužini od 420 metara. Širina puta je 5m.

You may also like