Radovi u Salašu Noćajskom

Sremska Mitrovica – U Salašu Noćajskom u toku su radovi na izgradnji kapele i parohijskog doma, kao i na asfaltiranju puta do seoskog novog groblja.

Radove su danas obišli predsednik Mesne zajednice Salaš Noćajski Dragoslav Čupić i sveštenik u seoskom hramu Sveti Georgije Nemanja Živković.

„Uprkos tome što je u Srbiji već nekoliko nedelja na snazi vanredno stanje, u našem selu ovog proleća je radno. Trenutno se realizuje jedan za Salaščane veoma bitan i dugo očekivan projekat, a to je izgradnja kapele. Ovaj objekat je stavljen pod drugu ploču i u toku su radovi na unutrašnjosti. Vrednost projekta je oko 4,5 miliona dinara i finansiran je od strane Grada Sremska Mitrovica. Radi se o objektu površine 100 metara kvadratnih, za koji je temelj izliven pre nekoliko godina. Pored toga, nakon priprema koje su startovale pre nekih sedam dana, pristupili smo asfaltiranju i samog puta do kapele, odnosno novog groblja. Ukupno će biti asfaltirano 360 metara puta, a biće napravljen i parking. Put će inače biti urađen sa stabilizacijom, jer vodi i do jedne zadruge, tako da trpi veće opterećenje i mora biti dodatno ojačan“, rekao je prilikom obilaska radova Čupić.

On je dodao da kao i kapelu, i asfaltiranje finansira Grad Sremska Mitrovica“,

Sveštenik Živković objasnio je da je izgradnja parohijskog doma startovala prošle godine i to na temeljima koji su izliveni pre dve decenije. Trenutno je u toku druga faza radova. Projektom je predviđeno da u prizemlju doma bude smeštena višenamenska sala površine 60 metara kvadratnih namenjena meštanima, zajedno sa pratećim prostorijama, odnosno toaletima, kuhinjom, ostavom i svešteničkom kancelarijom, a na spratu je predviđeno da bude smešten stan za paroha.

Vrednost projekta iznosi 12 miliona dinara, deo sredstava obezbeđen je putem donacija, a deo od strane Grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like