Prvi oboleli od korona virusa u Srbiji pušten na kućno lečenje

Od strane Ozon
0 komentar

Nulti pacijent u Republici Srbiji, sredovečni muškarac iz Bačke Topole, kod koga je dana 6. marta 2020. godine, potvrđeno da je oboleo od korona virusa COVID-19, posle neophodnog perioda lečenja u našoj ustanovi, danas je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje.

Ovo je treći pacijent koji se lečio u KCV od korona virusa, a koji je otpušten na kućno lečenje, saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine. 

U Vojvodini je evidentirano 54 obolelih od korona virusa. Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 26 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19. 

Od toga, njih četvoro se nalazi u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, a nad svim pacijentima obolelim od virusa COVID – 19 koji su hospitalizovani na toj klinici i dalje se primenjuje dvadesetčetvoročasovni monitornig multidisciplinarnog tima lekara i ostalih zdravstvenih radnika.

U toku prethodne noći, u Klinički centar Vojvodine stiglo je 20 novih respiratora, koje je obezbedila Vlada Republike Srbije, saopštio je Krizni štab Vojvodine.

Izvor Danad

You may also like