Prve prekršajne prijave zbog nepoštovanja sanitarnih mera za suzbijanje pandemije

Sanitarni inspektori su u proteklih nedelju dana obavili 1.300 nadzora nad preduzećima i napisali 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja sanitarnih mera za suzbijanje pandemije, rekao je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da su najviše kazni dobili preduzetnici i privrednici koji ne poštuju Uredbu o sprečavanju kovida-19, kao što su neodgovorni ugostiteljski objekti, tržni centri i drugi maloprodajni objekti.

„U proteklih 7 dana građani učestalije zovu (da prijave nepoštovanje mera), tri puta više nego obično, a nezadovoljstvo postoji zbog pravnih lica koja ne poštuju mere… Sva (preduzeća) će biti maksimalno sankcionisani i svako pravno lice će dobiti kaznu od 500.000 dinara”, rekao je Stamenković, javlja Beta.

On je naveo i da broj inspektora ne može da utiče na poštovanje mera, da se trenutno sprovodi zapošljavanje 30 novih inspektora i da će uskoro objaviti novi konkurs, kako bi broj sanitarnih inspektora dostigao 200.

You May Also Like

2 thoughts on “Prve prekršajne prijave zbog nepoštovanja sanitarnih mera za suzbijanje pandemije

  1. Sve bi to bilo lepo da zakon vazi isto za sve. Gospoda inspektori se najave velikim fabrikama kada dolaze i naravno da svi stave maske i sve je navodno u redu. Neka inspektori upadnu u Eaton, Modine, Kuper i brodogradiliste bez najave direktorima i menadzmentu, tek tada ce videti pravo stanje. Ovo je sve ostalo farsa kako se slucajno ne bi nastetilo tim velikim firmama, koje iskreno bas briga da li ce neko doneti koronu kuci i ugroziti citavu porodicu a i mnogo sire. Inspekcija treba da udje u fabricki krug bez prethodne najave menadzmetu uz zabranu portiru da dodirne bilo koje sredstvo za komunikaciju. Zaprepastili bi se kad bi videli koliko se nepostuju mere u fabrikama po Sremu.

  2. Zbog inspektora se to i uvodi,a lekari se ne mogu zaposliti i ostalo medicinsko osoblje

Comments are closed.