PRVA AKCIJA Uduženja mladih „UM“

Od strane Ozon
0 komentar

Zajedno u saradnji sa Ruralnim centrom „Sova“, u subotu 11-tog decembra, udruženje mladih “UM” odradili su svoju prvu akciju u okviru projekta „Zasadi svoj hlad“.

Omladinci iz udruženja zasadili su 24 sadnice belog jasena na dečijem igralištu u naselju Krivaja u Mačvanskoj Mitrovici.

Pored akcije sađenja volonteri su obavili i prikupljanje smeća na samom igralištu i oko njega koji su nesavesni građani odlagali. 

Prikupljeno je dva puna džaka smeća.

Volonteri su poručili da je vreme  da razmišljamo o svojim najmlađim sugrađanima i da je pored sađenja neophodno i da prostor bude uredan.

 Najmlađi volonteri udruženja, Jefimija i Sofija, 12 decembra su obišli igralište i zalili sadnice, i ovim gestom pokazali da će i ubuduće brinuti o igralištu u naselju Krivaja, koje je nedavno sagrađeno na inicijativu i sredstvima meštana naselja Krivaja.

“Bitno je napomenuti da je udruženje mladih imalo dozvolu i punu podršku MZ Mačvanska Mitrovica, te je Tomislav Janković izjavio da „trebamo biti odgovorni – sadimo drveće, ne ostavljajmo smeće!“, kažu iz Udruženja.

Udruženje mladih „UM“ je udruženje osnovano u oktobru 2020.-te godine, sa ciljem da se u mladjim populacijama podigne svest vrednosti životne sredine. Osnivači udruženja su Vladimir Bakša, Živan Krstanović, Marko Vukolić i Čedomir Nedeljković. 

“Pozivamo Vas da se priključite našim budućim akcijama, takođe želimo da čujemo i Vaše ideje koje bi bile korisne po životnu sredinu i nas”, poručuju iz Udruženja “UM”.

Akciju u naselju Krivaja je vodio Čedomir Nedeljković, rekao je da želi da se zahvali svojim mladim meštanima Urošu Iviću, Urošu Prokiću, Ognjenu Ostojiću i posebnu zahvalost izrazio je Luki i Marku Graovčeviću koji su tek osnovci, a shvatili su važnost životne sredine u našem mestu.

Tekst je objavljen u sklopu projekta “ Ne sa strane! U kantu sve može da stane” koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i