Protiv narkotika! Javno! Javi se dok još nije kasno

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremskoj Mitrovici, danas je obeležen međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Udruženje Tiho Zvono u saradnji sa  udruženjem Roditelj prvi put su u našem  Gradu obeležili ovaj dan, deljenjem letaka građanima. Naša vizija i misija je prevencija i nada za oporavak od upotrebe droga, novi početak i nove vrednosti. Pomoć i podrška za ljudski život naš je glavni cilj!

Ovo je jedna id aktivnosti udruženja kako bi ukazazali na postojanje brojnih dezinformacija u vezi sa drogama i ima za cilj da naglasi značaj adekvatnog informisanja za planiranje i sprovođenje aktivnosti usmerenih na smanjenje negativnog uticaja droga na zdravlje i bezbednost pojedinaca i društva.

Rezolucijom 42/112, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1987. godine proglasila 26. jun Međunarodnim danom protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Obeležavanje ovog dana je izraz odlučnosti da se ojača delovanje i saradnja u aktivnostima usmerenim na suzbijanje zloupotrebe i trgovine drogama. 

Ovaj dan obeležava se širom sveta u cilju mobilisanja pojedinaca i zajednice za podizanje svesti o posledicama upotrebe droga po društvo i za aktivan odnos u suzbijanju problema zloupotrebe droga. Podršku u obeležavanju ove kampanje pružaju brojni pojedinci, organizacije i institucije širom sveta.

Možda Vam se svidi i