Prijem za sjajne rukometašice „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ženski rukometni klub “Srem” ostvario je plaman u Super B ligu Srbije sjajnom pobedom u baržu protiv ekipe ŽRK “Spartak” iz Debeljače. U predstojećoj sezoni sremskomitrovačke rukometašice nadmetaće se u drugom po jačini rangu u Srbiji.

Tim povodom danas je zamenik gradonačelnika Petar Samardžić organizovao prijem za članove kluba – igračice i stručni štab. Prijemu su prisustvovali još i v.d. načelnika Gradske uprave za sport Zoran Miščević i generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

“Čestitao bih Ženskom rukometnom klubu “Srem” na velikom usehu i ulasku u Super B ligu. Ne mogu da kažem da je to istorijski uspeh našeg ženskog rukometa, ali prošlo je više od 25 godina od kada je tadašnji “Sremexpres” učestvovao u ovom rangu takmičenja. Iskreno se nadam se da će se u bliskoj budućnosti epidemiološko stanje sa virusom COVID 19 u zemlji i našem gradu popraviti, pa da ćemo moći da vratimo ljude na tribine, da vratimo mitrovačku publiku na utakmice”, rekao je prilikom prijema Samaržić.

On je dodao da ŽRK “Srem” u narednom period može da očekuje još veću podršku lokalne samouprave, veća ulaganja i bolju promociju.

“Poželeo bih rukometašicama i njihovim trenerima puno uspeha u ovom rangu i da nastave da budu kao i do sada požrtvovane, borbene, da predtsvljaju sebe, svoj klub i svoj grad u najboljem mogućem svetlu”, rekao je zamenik gradonačelnika.

Dušan Drča, trener rukometašica “Srema” ističe da je ovo vrlo bitna godina za ženski rukomet u Sremskoj Mitrovici.

“Posle više od 20 godina opet je sremskomitrovački ženski rukomet u nekom od viših rangova. Ono što moram da naglasim jeste da je većina igračica iz Mitrovice, to su mlade devojke i devojčice koje su zaista igrale sjajno i prethodnom periodu bile prvaci Srbije i Vojvodine. Za njih će biti vrlo značajno što će nastupati u Super B ligi kako bi se dalje razvijale i napredovale. Očekujem dobro takmičenje, konkurencija je jaka, a mi ćemo kao i do sada ostavljati srce na terenu”, rekao je Drča.

Trener je dodao da građani Mitrovice od ekipe ŽRK “Srem” mogu očekivati borbenost, požrtvovanost i da će se svaka utakmica igrati na pobedu.

Rukometašica Dragana Petrović, kaže da je njihov cilj iz prethodne sezone ostvaren, da do njega nije bilo lako doći, da je za ulazak u Super B ligu bilo potrebno dosta rada, trud, odricanja, da će u istom ritmu nastaviti i da veruje u dobre rezultate svoje ekipe.

Možda Vam se svidi i