Prijavljivanje za polaganje prijemnog od 18. do 21. maja

Od strane Ozon
0 komentar

Centralizovano onlajn prijavljivanje učenika za prijemne ispite za upis u specijalizovane gimnazije i umetničke škole, osim za sportska odeljenja za školsku 2020/2021. godine počinje u ponedeljak, 18. maja i traje do četvrtka, 21. maja, od 8 do 20 časova, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

To znači da đaci koji su se već prijavili za polaganje prijemnih ispita moraju da popune ili predaju dodatne prijave za konkretnu školu koju žele da upišu.

To se odnosi na učenike koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i matematička odeljenja pri gimnazijama, Filološku, Karlovačku gimnaziju i ostala specijalizovana filološka odeljenja, zatim na đake koji konkurišu za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, geografiju i istoriju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, bilingvalna odeljenja, muzičke, baletske i umetničke škole i umetničke obrazovne profile.

Đaci treba da popune obrazac (nalazi se na linku: http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc) i da prijavu pošalju na imejl adresu škole koju žele da upišu. U tekstu mejla treba navesti i generički broj koji su dobili pri prethodnom onlajn prijavljivanju. Spisak škola sa mejl adresama nalazi se na linku: http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/SPISAK-ŠKOLA-ZA-KOJE-SE-POLAŽE-PRIJEMNI-ISPIT- LINK-2.xls. Od škole treba da dobiju potvrdu da im je prijava stigla.

Učenici koji nisu uspeli da ranije popune onlajn prijavu ili se nisu uopšte prijavili, mogu to da urade popunjavanjem i štampanjem obrasca koji je objavljen na adresi http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc. Ovaj obrazac đaci predaju u školi koju žele da upišu, takođe od 18. do 21. maja.

Prijemni ispiti će se polagati u školi koja ima određeni obrazovni program/profil, sem za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (IT odeljenja). Spisak škola gde će se polagati prijemni za IT odeljenja biće objavljen po završetku prijavljivanja.

Sportisti predaju dokumentaciju 8. i 9. juna

Prijava i predaja dokumentacije za one koji žele da upišu Sportsku gimnaziju u Beogradu ili odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za sport biće 8. i 9. juna, od 8 do 16 časova. Još nema informacije šta konkretno od dokumentacije učenici treba da predaju. Osim Sportske gimnazije, sportska odeljenja upisaće Gimnazija „Deže Kostolanji“ u Subotici, novosadska Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, gimnazije u Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Užicu i niška „9. maj“.

Možda Vam se svidi i