Presek po gradovima

Od strane Ozon
0 komentar

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 8.299. osoba, od čega je pozitivno 2.112 osoba, dok je od posledica virusa preminulo deset osoba. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 106 pacijenta, što je 29 više nego juče, dok procenat pozitivnih u odnosu na testirane, tzv. “Konov koeficijent” iznosi 25,4 odsto.

Beograd je i dalje najveće žarište, a u poslednja 24 sata u prestonici je registrovano 1.057 novozaraženih, što je gotovo tačno polovina ukuponog broj inficiranih u protekla 24 sata, prenosi Blic.

Ono što je danas drugačije u odnosu na prethodni presek, jeste to što je Kragujevac drugo mesto prepustio Novom Sadu gde su zabeležena nova 132 slučaja infekcije. Kragujevac danas uopšte nije na listi, iako je posle jučerašnjeg preseka imao čak 230 novih slučajeva.

Na trećem mestu danas je Valjevo sa 87, koliko je bilo i juče, dok je u Nišu 50 novih slučajeva, devet više nego juče.

Iza Niša, na listi se nalaze još i Kraljevo sa 41, Čačak sa 28, kao i Bor gde je zabeleženo 27 novoobolelih. U Kruševcu, Šapcu i Prokuplju registrovano je po 26 novozaraženih, dok Zrenjanin i Smederevo imaju po 24 nova slučaja.

Požarevac i Loznica beleže po još 21 slučaj koronavirusa, dok je na jugu zemlje u Vranju potvrđeno još 20 zaraženih koronavirusom.

Možda Vam se svidi i