Preporuka da se maske nose i na šetalištima

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji su od kovida-19 obolele ukupno 36.282 osobe, preminulo je 778, a do sada su testirane 1.241.864.

COVID19- 26 Pozitivnih U Sremu 

Broj pozitivnih na virus COVID 19 danas u Sremskoj Mitrovici je 10 lica. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva je 26. U Indjiji broj pozitivnih je 7, u Staroj Pazovi 3, Rumi 3, Šid 2 i u Pećincima 1 pacijent. U Kovid odeljenju u Opštoj bolnici u Sremskoj MItrovici trenutno se nalazi 13 pacijenata, od toga je 12 u izolaciji, pozitivnih na COVID 19 je 10, jedna osoba je na respiratoru.

U Mačvanskom okrugu 11 novoobolelih 

Po pet novozaraženih koronavirusom registrovano je u Šapcu i Loznici, a jedna osoba u Bogatiću.

Prošle nedelje, u Mačvanskom okrugu 24 uzorka su bila pozitivna na kovid-19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, aktivno obolelih je 37. Na Infektivnom odeljenju šabačke bolnice nalaze se četiri pacijenta.

Kada bi svi koristili maske nijedna druga mera ne bi bila potrebna, da se prvo uspori, a onda i zaustavi širenje virusa, poručuju epidemiolozi. 

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor Predrag Sazdanović kaže za RTS da se epidemija polako budi svuda u Srbiji. Istakao je da je veoma pesimističan:

„Veoma sam pesimističan, ne poštuju se mere, razne gluposti vidimo preko društvenih mreža. Zaključak je jednostavan – ovde moramo da budemo danas pametni da se sutra ne bismo brinuli“, rekao je Sazdanović

Virus gripa će praviti velike probleme, ali se na skeneru može prepoznati da li je reč o gripu ili kovidu, rekao je za RTS načelnik dijagnostičko-radiološkog centra KBC „Dr Dragiša Mišović“ Đorđe Lalošević. 
Doktor Predrag Kon naglašava da je preporučeno da se maske nose i na otvorenom, čak i na šetalištima kao što je Knez Mihailova ulica u Beogradu.

Upozorava da svi moramo da vodimo računa i da pravilno nosimo maske, kako se bolnice ne bi napunile kovid pacijentima.  

Možda Vam se svidi i